zondag, 8. januari 2012 - 11:26

Bashir: Voorkom kijkfiles met flexibel filescherm

Den Haag

SP-Kamerlid Farshad Bashir wil dat Rijkswaterstaat flexibele fileschermen inzet om het aantal kijkfiles te verminderen. Dat heeft het Kamerlid voorgesteld aan minister Schultz van Infrastructuur en Milieu.

Bashir: 'Een kijkfile aan de andere kant van de weg is net zo funest voor de doorstroming als het ongeluk zelf. Dat kan worden teruggedrongen door flexibele fileschermen die de automobilisten verhinderen het ongeluk te zien. Zo remmen ze niet af om te kijken. Onnodige schade aan het milieu, de economie en de maatschappij kan zo vermeden worden. Ik wil fileschermen die gemakkelijk in een auto van Rijkswaterstaat vervoerd kunnen worden en snel neergezet kunnen worden'.

De schermen die tot nu toe zijn gebruikt zijn volgens de SP´er echter niet flexibel en moeten uit een opslag komen waardoor het in veel gevallen lang duurt voor deze kunnen worden opgezet. In de praktijk gebeurt er niets met deze schermen. Bashir verwacht dat als een aantal auto’s van Rijkswaterstaat standaard een flexibel filescherm bij zich hebben, dit sneller is geplaatst en vaker wordt gebruikt.
Provincie:
Tag(s):