dinsdag, 31. juli 2012 - 11:33

Beeldendief laat vriendin crashen tijdens achtervolging

Roermond

De politie heeft vandaag een 19-jarige man uit Roermond aangehouden op verdenking van diefstal cq. heling van meerdere bronzen beelden. Hij wordt ervan verdacht ook het bronzen beeld aan de Grootestraat in Vlodrop te hebben gestolen.

Dit beeld is in de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 juli van zijn sokkel gehaald en weggenomen.

De man had de beelden te koop aangeboden en oplettende burgers hebben de politie getipt. De man reed op de Napoleonsweg in Haelen toen hij door agenten werd gezien. Toen hij weigerde te stoppen werd de achtervolging ingezet. Vervolgens sprong de man uit zijn, op dat moment, langzaam rijdende busje. Het busje met hierin zijn vriendin reed tegen een muur en had behoorlijke schade, de vriendin bleef ongedeerd.

De man ging er te voet vandoor via het bos. Hij verstapte zich en kon ter hoogte van de Bergerweg te Horn aangehouden worden. Hij is met beenletsel ter controle naar het ziekenhuis gebracht waarna hij door de politie in verzekering zal worden gesteld. In zijn auto bleek nog een beeld te liggen.

De gemeente Roerdalen deed eerder vandaag aangifte van de diefstal van nog eens twee beelden. Het gaat om het beeld van een estafetteloper bij de Apollohal in Melick en om een beeld van een kind zittend op een muurtje in Posterholt. De politie heeft de zaak in onderzoek.
Provincie:
Tag(s):