zondag, 21. oktober 2012 - 13:48

Campagne verbetert weerbaarheid jongeren

Apeldoorn

MDVeluwe startte dit jaar met de campagne WE CAN Young. Het doel van de campagne is jongeren respectvol met elkaar om te laten gaan en bewust te zijn van grenzen als het gaat om seks en relaties.

WE CAN Young wordt mogelijk gemaakt door het Ministerie van OCW en wordt uitgevoerd in 15 steden, waaronder Apeldoorn.

Veel jongeren hebben te maken met seksueel grensoverschrijdend gedrag. Meisjes zijn daarbij vaker slachtoffer, jongens vaker dader. Met WE CAN Young stimuleert de campagne zowel jongens als meisjes om na te denken over ingesleten beelden van mannen en vrouwen, omgangsvormen en het stellen en accepteren van grenzen als het gaat om relaties en seksualiteit. WE CAN Young werkt vanuit de overtuiging dat jongeren het beste samen het gesprek aangaan over seksueel grensoverschrijdend gedrag. MD Veluwe roept daarom jongeren op om ‘gangmaker’ te worden. Deze ‘gangmakers’ bedenken op hun beurt acties om leeftijdsgenoten aan het denken te zetten over geweld tegen vrouwen, ongelijkheid en ingesleten beeldvorming.

Aan WE CAN Young doen de volgende gemeenten mee: Alkmaar, Almere, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Breda, Delft, Den Haag, Dordrecht, Eindhoven, Groningen, Helmond, Leiden, Tilburg en Zwolle. WE CAN Young maakt deel uit van een wereldwijde campagne WE CAN end all violence against women. Kijk voor meer informatie op www.wecanyoung.nl/gemeente/apeldoorn.

Sinds maart 2009 loopt de WE CAN-campagne ook in Nederland en vanaf 2011 kent WE CAN een speciaal onderdeel voor jongeren.
Provincie:
Tag(s):