woensdag, 3. oktober 2012 - 22:49 Update: 08-07-2014 0:46

Cristiano Ronaldo legt Ajax met hattrick over de knie

(Elf Voetbal) Cristiano Ronaldo heeft er met een hattrick voor gezorgd dat Real Madrid drie punten mee naar huis nam uit Amsterdam. Even leek het in de tweede helft nog in de problemen te komen, maar de klasse van de Portugees maakte in de slotfase het verschil:1-4.

De thuisploeg leek scherp aan de wedstrijd te beginnen, maar al snel namen de Madrilenen het hef in handen. Met eenvoudig combinatievoetbal bepaalde Real het tempo van het duel. Tot een doelpunt leidde het in eerste instantie niet, maar vlak voor rust sloegen de mannen van trainer José Mourinho toch toe. Het was Cristiano Ronaldo die de 0-1 op het scorebord schoot.

Vlak na rust leek het gedaan voor de eredivisieclub. Karim Benzema was op fraaie wijze verantwoordelijk voor de verdubbeling van de score. De Fransman wist doormiddel van een omhaal de bal achter de kansloze Kenneth Vermeer te schieten. Daarna kroop Ajax pas uit haar schulp.

In de 56ste minuut leverde dat een doelpunt op voor de Ajacieden. Op aangeven van Christian Eriksen was het centrale verdediger Niklas Moisander die de aansluitingstreffer maakte. Kort daarop kregen de gastheren diverse mogelijkheden op de gelijkmaker, maar lieten die onbenut. Uiteindelijk besliste Ronaldo het op eigen houtje. Een afstandsschot en een fraai stiftje zorgden voor de 1-4 eindstand.