maandag, 2. juli 2012 - 8:47 Update: 08-07-2014 0:49

Cruijff pusht Rijkaard weer in bondscoachrol

(ElfVoetbal) Johan Cruijff heeft Frank Rijkaard weer naar voren geschoven als ideale bondscoach

Nadat de legendarische nummer veertien de keuzeheer van Saudi-Arabië eerder al in VI adviseerde, herhaalde hij zijn voorkeur in zijn Telegraaf-column.

"Normaal gesproken denk je aan mensen als Ronald Koeman en Frank de Boer, maar die gaan voorlopig nog een tijdje door bij hun clubs. Daarom was Frank Rijkaard de naam die mij als eerste te binnen schoot. Omdat je nu iemand moet hebben die in staat is om een goede balans te vinden tussen de huidige harde kern en het talent dat de komende twee jaar ingepast moet worden. Zo'n type coach is nodig omdat zowel de huidige groep als de nieuwe talenten gewoon goed zijn. Daarom moet je iemand hebben die boven deze twee lichtingen staat en gaat bouwen zonder dat het ten koste van één van de twee lichtingen gaat."

Cruijff acht het tijdstip waarop de KNVB op zoek moet naar een opvolger voor Bert van Marwijk hoogst ongelukkig. Hij had het opstappen van de oud-trainer van Feyenoord en Borussia Dortmund ook niet zien aankomen. "Natuurlijk was ik verrast door het vertrek van Bert van Marwijk. Ik was een paar dagen weggeweest, had de krant niet gelezen, geen tv gezien en ineens kwam tijdens Spanje - Portugal het bericht in beeld. Dat het zo snel is gegaan is vreemd. Ook is het moment heel slecht, omdat iedereen al aan het werk is. Een opvolger benoemen is nu echt een probleem."
Categorie:
Tag(s):