zondag, 11. maart 2012 - 14:07

De lente in Nederland lijkt in aantocht

Rijnsburg

Nederland lijkt aankomende week het koudere winterweer achter zich te gaan laten en alvast een voorproefje te krijgen van de lente die overigens pas officieel over tien dagen op 21 maart begint. Dit meldt Bas Schijff, de weerman van BlikopNieuws, zondag.

Zondag is het overal droog en soms zien we even de zon bij een zwakke noordwestenwind. Het wordt maximaal 12/13°. In de avond en nacht droog en afkoelend naar 5/7°.

Weekvoorspelling
Maandag nu en dan wat zon en droog bij een zwakke noordenwind. Het wordt dan zelfs 12/14°. In de avond en nacht afkoelend naar 4/5°.

Dinsdag al wat meer zon, vooral aan de kust, en droog en een zwakke noordwestenwind. Het wordt maximaal 13/14°. In de avond en nacht afkoelend naar 3/4°.

Woensdag droog en geregeld zonnig bij een zwak variabel windje. Het wordt dan maximaal 13/14°. In de avond en nacht afkoelend naar 4/6°.

Donderdag vrij zonnig en droog en een zwak zuidenwindje. Het wordt dan 15/17°. In de avond en nacht afkoelend naar 6°.

Vrijdag zonnig en droog en een zwakke zuidzuidwestenwind. Het wordt dan 16 tot 17°. In de avond en nacht afkoelend naar 8°.

Volgend weekend boven de 15 graden
Zaterdag ook geregeld en meest droog, alleen in het zuidoosten kans op een buitje, en een zwakke variabele wind. Het wordt dan 14/16°. In de avond en nacht afkoelend naar 6/7° en droog.

Zondag geregeld wat zon.bij een zwakke zuidoostenwind. Het wordt dan 17/18°. In de avond en nacht niet kouder dan 9°.

Maandag ook nog droog en geregeld zon bij een zwakke zuidoostenwind. Het wordt nog 14/17°. In de avond en nacht kans op regen en niet kouder dan 8/9°.

Wisselvalliger en weer iets koeler
Dinsdag kans op regen en een zuidwestenwind. Het wordt dan frisser met 11°. In de avond en nacht een bui en afkoelend naar 7°.

Woensdag meer wind en regen en maximaal 10/11°.
We krijgen dus even wat wisselvallige dagen en nog iets koeler.
Provincie:
Tag(s):