zondag, 9. september 2012 - 12:27

Delftse veelpleger op heteraad betrapt door studente

Delft

Mede danzkij accuraat optreden van een bewoonster van een studentenhuis aan de Oost-Indiéplaats kon de politie een 30-jarige zeer actieve woninginbreker aanhouden.

De man staat in Delft te boek als veelpleger. Ook een 17-jarige medeverdachte werd aangehouden.

De bewoonster hoorde dat iemand probeerde met een sleutel haar kamerdeur open te maken. Zij belde direct de politie en de centralist hield de vrouw aan de lijn, terwijl agenten snel naar de woning van de vrouw reden. Zo konden zij het duo snel aanhouden. De 30-jarige man beschikte over de sleutelbos van de bewoonster die eerder deze week al van haar was gestolen. Beiden werden ingesloten voor nader verhoor. Het duo had meerdere goederen op zak waarvan de herkomst onduidelijk was. De recherche onderzoekt of zij voor meerdere woninginbraken verantwoordelijk zijn.

Focus op veelplegers
Politie Haaglanden heeft de aanpak van veelplegers tot korpsprioriteit verheven. Uit onderzoek blijkt dat 20 procent van de criminelen verantwoordelijk is voor 80 procent van de criminaliteit. Een betrekkelijk kleine groep notoire criminelen is dus verantwoordelijk voor een groot deel van de criminaliteit en om die reden richt Politie Haaglanden zich nadrukkelijk op deze groep. Met het Openbaar Ministerie zijn afspraken gemaakt over vervolging van deze verdachten.

Plaatsing in een inrichting voor stelselmatige daders (ISD) is een van de speerpunten van dit beleid. Tijdens deze twee jaar durende maatregel krijgen veelplegers zorg aangeboden, bijvoorbeeld op het gebied van drugsproblematiek. Het is uiteindelijk aan de rechter om de isd-maatregel op te leggen.
Provincie:
Tag(s):