zondag, 16. september 2012 - 20:41

'Desi Bouterse genoemd in drugsonderzoek justitie'

Amsterdam

De Nationale Recherche heeft aanwijzingen dat de Surinaamse president Desi Bouterse ook na zijn veroordeling in Nederland betrokken is gebleven in het internationale drugscircuit. Dat Meldt de NOS die dossierstukken in handen heeft.

In die stukken wordt Bouterse genoemd in het onderzoek naar drugshandel van de Nederlandse drugshandelaar Surinamer Piet W., die in april, samen met vier andere verdachten, werd opgepakt.

Speciale eenheden van de politie verstopte in de woning van Piet W. afluisterapparatuur. De nietsvermoedende W. sprak over zijn handel en wandel en daar werd ook gesproken met ene "Bouta", met wie volgens de politie Desi Bouterse wordt bedoeld. Ook dook in de gesprekken de naam Dino herhaaldelijk op die bevriend zou zijn met W.

Vliegtuig
Volgens de dossierstukken zou Bouterse zich hoogstpersoonlijk hebben bemoeit met een kapot vliegtuigje in Suriname dat vermoedelijk zo'n vierhonderd kilo cocaïne vervoer. Het gestrande toestel zou door Dino in brand zijn gestoken nadat hij de grote partij cocaïne had veiliggesteld. "Bouta" heeft volgens W. vervolgens de helft van de aangetroffen partij drugs zelf gehouden en de andere helft aan de kennis van W. gegeven.

Bouterse werd in 1999 in Nederland bij verstek veroordeeld tot 11 jaar cel voor drugshandel.
Provincie:
Tag(s):