zaterdag, 16. juni 2012 - 12:14

Dode bij schietpartij Beijerlandselaan vermoedelijk Zuid-Amerikaan

Rotterdam

De man die vrijdagmiddag rond 16.30 uur om het leven kwam bij een schietpartij op de Beijerlandselaan is vermoedelijk een 43-jarige man uit Zuid-Amerika.

De politie heeft een identiteitsbewijs bij het slachtoffer aangetroffen, maar er moet nog een officiële identificatie volgen door een bekende of familie. Dit zal waarschijnlijk zondag gebeuren, na de officiële sectie door het NFI in Den Haag.

De man werd neergeschoten op de trambaan nabij een tramhalte op de Beijerlandselaan. De politie denkt dat er minstens twee daders zijn weggevlucht.

Het politiekorps Rotterdam-Rijnmond en het openbaar ministerie zijn in verband met de schietpartij een Team Grootschalige Opsporing (TGO) gestart. Voorlopig in ieder geval bestaand uit twintig rechercheurs.
Zo kunnen de vele onderzoeksvragen snel worden uitgezet. Kort na het incident werd al uitgebreid onderzoek verricht door rechercheurs en medewerkers van de Forensische Opsporing.

Op het moment van de schietpartij was er op de Beijerlandselaan veel winkelend publiek. De politie heeft al een aantal mensen gesproken, maar ander getuigen die de schietpartij zagen gebeuren of informatie over het incident hebben wordt verzocht contact op te nemen met de politie Rotterdam-Rijnmond via 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):