donderdag, 16. augustus 2012 - 19:52

'E.dentifier2 ABN AMRO in combinatie usb-kabel kwetsbaar'

Amsterdam

Uit een onderzoek van de Radbout Universiteit Nijmegen zou zijn gebleken dat het internetbankieren met de e.dentifier2 van de ABN AMRO onveilig is bij gebruik van de usb-kabel. Dit meldt Nieuwsuur donderdag die in het bezit is van het onderzoek.

Met de e.dentifier2 kunnen ABN AMRO-klanten op twee manieren transacties tijdens het internetbankieren bevestigen. Op de eerste manier typt de klant een door de bank gegenereerde code in op de e.dentifier2 die vervolgens een code genereert die de klant ter bevestiging zelf weer moet intypen.

Bij de tweede manier wordt de e.dentifier2 met een usb-kabel gekoppeld aan de computer en hoeft de klant de transactie alleen maar te bevestigen door op OK te drukken. Juist deze methode zou gevoelig zijn voor cybercriminelen die door het installeren van malware op de computer van de klanten de betalingstransactie onderscheppen. Hierdoor kunnen zij bedragen aanpassen en het geld doorsluizen naar hun eigen rekening.

Reactie ABN AMRO
In een reactie op haar website laat ABN AMRO weten dat de kans dat deze vorm van fraude haar klanten overkomt zeer klein is. ‘Wij zijn al enige tijd geleden geïnformeerd over dit onderzoek. Wij hebben toen direct extra maatregelen genomen om deze vorm van fraude via internet te herkennen en tegen te gaan. Klanten van ABN AMRO kunnen Internet Bankieren daarom blijven gebruiken zoals ze gewend zijn. Ook als zij de e.dentifier2 met een usb-kabel aansluiten op hun computer’, aldus ABN AMRO.
Provincie:
Tag(s):