vrijdag, 29. juni 2012 - 13:21

Eerste lichting Johan Cruyff College studeert af

Enschede

Op woensdagavond 4 juli a.s. ontvangen 13 studenten van het Johan Cruyff College Enschede hun diploma. ‘Deze topsporters behoren tot de eerste lichting die in schooljaar 2009-2010 is gestart bij deze unieke onderwijsinstelling waar sport en studie gecombineerd kunnen worden’, meldt ROC van Twente vrijdag.

Onder de afgestudeerden is een aantal bekende sporttalenten. Tijdens de diploma-uitreiking geeft voorzitter van FC Twente Joop Munsterman acte de présence en zal een videoboodschap van Johan Cruijff getoond worden met felicitaties voor de topsporters.

Basis gelegd voor toekomst na sportcarrière
De dertien studenten die afstuderen volgden de driejarige mbo-opleiding Medewerker Marketing, Communicatie- en Evenementenorganisatie Sport niveau 4. Zij hebben hiermee de basis gelegd voor een toekomst na hun sportcarrière.

De sporten die deze afstudeerders vertegenwoordigen zijn heel divers: wielrennen, vrouwenvoetbal, volleybal, tennis, boksen, basketbal en voetbal. Onder hen de bekende jeugdvoetballers Chris David, Joey Pelepessy en Cas Peters en bokstalent Gökhan Gedik.

Sinds 2009 in Twente gevestigd
Op 7 mei 2009 werd het Johan Cruyff College (JCC) in Enschede officieel geopend. Johan Cruijff zelf gaf het startschot van dit zesde JCC in Nederland dat het voor (aankomende) topsporters in de regio Twente mogelijk maakt sport te combineren met een studie.

Het programma houdt rekening met hun verplichtingen en heeft aangetoond dat het stimulerend werkt talentvolle sporters samen op te leiden. Het JCC is onderdeel van het ROC van Twente en werkt ook nauw samen met Topsport Overijssel | Regio Twente, de erkende topsportorganisatie van NOC*NSF in het Olympisch Netwerk Overijssel. De samenwerking tussen deze drie partners heeft inmiddels haar succes bewezen door de 13 dipoma’s die 4 juli a.s. worden uitgereikt.

Aanbod opleidingen
Het JCC geeft op leslocatie De Grolsch Veste de volgende opleidingen:

Sport & Business
· Commercieel medewerker in de sport niveau 3
· Medewerker marketing, communicatie en evenementenorganisatie sport niveau 4
Sport & Coaching
Trainer/Coach (sport- en bewegingscoördinator) niveau 4
Provincie:
Tag(s):