donderdag, 27. september 2012 - 22:10

Fietster (71) overlijdt na verkeersongeval in Rosmalen

Rosmalen

Een 71-jarige vrouw uit Hedel kwam woensdagavond om het leven bij een verkeersongeval in Rosmalen.

Ze overleed aan inwendig letstel na een aanrijding met een bestelauto. De auto werd bestuurd door een 20-jarige automobilist uit Maren-Kessel.

Het ongeluk gebeurde rond 18.15 uur op de Groote Vlietlaan te Rosmalen. Ter plaatse wordt het verkeer geregeld met behulp van verkeerslichten. Het overleden slachtoffer stak op haar fiets de Groote Vlietlaan over, komende vanuit de richting van de Gamma en gaande in de richting van de Intratuin. Ze werd bij het oversteken geschept door een witte Volkwagen Caddy. De auto werd bestuurd door een 20-jarige automobilist, afkomstig uit Maren-Kessel. Hij reed over de Groote Vlietlaan en kwam vanaf de A2 om richting Rosmalen te gaan. De automobilist is meegegaan naar het politiebureau om formeel verhoord te worden. Ook sprak de politie met verschillende getuigen van het trieste ongeval

Verkeersanalisten van de politie onderzochten de plaats van het ongeval. Zij legden sporen vast en maakten foto's van de aangetroffen situatie en beschadigde voertuigen. Op de plaats van het ongeval zijn remproeven met de bestelauto uitgevoerd. Deze zullen vergeleken worden met het aangetroffen sporenbeeld. Verder is vastgesteld dat het technisch niet mogelijk is dat de verkeerslichten voor de fietsers en de automobilisten gelijktijdig groen licht uitstralen. Aan de hand van deze feiten en verklaringen van getuigen en betrokkenen probeert de politie de precieze toedracht van het ongeval te achterhalen. Agenten hebben de nabestaanden van het slachtoffer geïnformeerd over de tragische gebeurtenissen.
Provincie:
Tag(s):