woensdag, 26. september 2012 - 8:40

Fred Teeven: Dood inbreker is risico van het vak

Amsterdam

De inbreker die in een woning in het Brabantse Diessen overleed na een vechtpartij die ontstond toen hij werd overlopen, heeft volgens Staatssecretaris Fred Teeven 'zelf het risoco opgezocht'.

''Het is treurig dat er iemand dood is gegaan, maar dat is wel een inbrekersrisico”, aldus Teeven. ''Die inbreker heeft niets te zoeken in die woning, het risico ligt bij hem. Het is goed dat wordt uitgezocht wat er is gebeurd en dat die bewoners niet zijn aangehouden. Zij zijn de slachtoffers, de verdachte hoort daar niet te zijn.” Dat zegt Teven in de Telegraaf.

Teven heeft altijd gepleit dat bewoners bij een inbraak zichzelf mogen verdedigen.

Maandagochtend omstreeks 03.20 uur kreeg de politie de melding dat er een inbreker was overlopen bij een woning aan de Rijtseweg in Diessen (gemeente Hilvarenbeek). Er ontstond daarbij een vechtpartij tussen de bewoners en de inbreker. Toen de agenten arriveerden was de inbreker buiten bewustzijn. Hij werd gereanimeerd en met spoed naar het ziekenhuis overgebracht.

De 37-jarige man uit Tilburg overleed kort na aankomst in het ziekenhuis. De beide bewoners van het huis waren gewond en moesten zich onder medische behandeling stellen. Daarna zijn de bewoners naar het politiebureau overgebracht voor verhoor. Zij zijn als verdachten gehoord maar niet gearresteerd. Ze mochten na het verhoor hete politiebureau weer verlaten.
Provincie:
Tag(s):