maandag, 2. juli 2012 - 16:03

Geen informatie door OM of politie gelekt in zaak Peter La S.

Amsterdam

De rijksrecherche heeft het onderzoek afgerond naar aanleiding van een aangifte van schending van het ambtsgeheim, die de advocaat van Peter La S. deed op 27 maart namens zijn cliënt.

‘Uit het feitenonderzoek van de rijksrecherche is op geen enkele wijze gebleken dat er door het Openbaar Ministerie (OM) of politie is gelekt in deze zaak’, meldt het OM maandag.

De aangifte werd gedaan na berichtgeving van de NOS op 18 maart 2012. Volgens de advocaat werden details van het getuigenbeschermingsprogramma van Peter La S. bekendgemaakt. De informatie zou volgens de advocaat van de politie en/of het OM komen.

Naar aanleiding van de aangifte is de rijksrecherche een onderzoek gestart. Meerdere betrokkenen, ambtenaren van het Openbaar Ministerie en journalisten van de NOS, zijn bevraagd in dit onderzoek.

De betrokken journalisten hebben in het kader van hun bronbescherming niet aangegeven hoe zij aan de informatie zijn gekomen, maar zij gaven wel aan dat de informatie in elk geval niet afkomstig is van politie of het Openbaar Ministerie.

‘De informatie die op 18 maart via de NOS naar buiten kwam, komt vrijwel zeker uit stukken van een civiele procedure van Peter la S. tegen de staat. Uit het onderzoek van de rijksrecherche bleek namelijk dat teksten van de NOS zeer grote overeenkomsten vertoonden met teksten afkomstig uit documenten van deze civiele procedure’, aldus het OM maandag.
Provincie:
Tag(s):