maandag, 24. september 2012 - 12:39

Geen Wietpas in Haarlem, coffeeshops worden voorzien van Keurmerk

Haarlem

Haarlem beschikt over 16 gedoogde coffeeshops, welke zijn verenigd in het Team Haarlemse Coffeeshopondernemers (THC). De Burgemeester van Haarlem, Bernt Schneiders, ziet geen heil in de Wietpas, maar komt met een alternatieve oplossing: Het Keurmerk voor coffeeshops.

Het Haarlemse model is eigenlijk precies wat Opstelten ziet als de ideale coffeeshop situatie, kleinschalige coffeeshops die de lokale consument bedienen. Haarlem heeft 16 coffeeshops op ongeveer 155.000 inwoners, wat neerkomt op 1 coffeeshops voor circa 10.000 inwoners, en er is geen sprake van specifiek cannabis toerisme. Dit in tegenstelling tot een van de buurgemeentes, Haarlemmermeer, waar 120.000 inwoners zijn aangewezen op slechts 1 coffeeshop.

Haarlem is altijd de voorloper geweest op het gebied van coffeeshop beleid, het is dan ook bemoedigend om te merken dat Burgemeester Schneiders dit beleid weer wil oppakken, samen met de coffeeshop ondernemers.

Burgemeester Schneiders is van mening dat het met het Keurmerk eenvoudiger wordt om overlast rond coffeeshops te voorkomen, omdat de ondernemers en de gemeente hier in samenwerken.

Het zal ook het gevoel van veiligheid van de coffeeshop bezoekers verhogen, en tevens voorkomen dat er minderjarigen de coffeeshops kunnen binnenkomen.
Provincie:
Tag(s):