maandag, 27. augustus 2012 - 20:55

Groningen is op zoek naar zijn ‘Groenste Groninger’

Groningen is op zoek naar zijn ‘Groenste Groninger’. Gemeente en provincie Groningen, Dagblad van het Noorden en ForumDuurzaam houden de verkiezing van de ‘Groenste Groninger’, die op 12 december 2012 bekend zal worden gemaakt.

Naast eeuwige roem en een kunstwerk is er een geldprijs van € 5.000 beschikbaar, te besteden aan een duurzaam doel. Afgelopen zaterdag startte de inschrijving, waarvoor zich inmiddels al enkele kandidaten hebben aangemeld.

Doel van de verkiezing is het verzamelen van inspirerende ‘groene’ ideeën en initiatieven, die vervolgens weer bij een zo breed mogelijke doelgroep onder de aandacht worden gebracht. Bijvoorbeeld de buurtgenoot die iedereen in de straat aan de zonnepanelen heeft gekregen, of de boer die door een slimme uitvinding veel minder energie gebruikt bij het aardappels drogen. Volgens het principe ‘goed voorbeeld doet goed volgen’ hopen we op deze manier een bijdrage te leveren aan het streven dat Groningen — stad en provincie — voorop loopt om de komende jaren zoveel mogelijk energie te besparen en duurzame energie op te wekken.
Provincie:
Tag(s):