maandag, 27. augustus 2012 - 8:15 Update: 08-07-2014 0:47

Hoesen: 'Ongelooflijk. Naar Ajax, de grootste club van Nederland'

(ElfVoetbal) Een verrassende transfer. Danny Hoesen van Fulham naar Ajax. Dat vindt de hoofdrolspeler zelf. "Ongelooflijk. De grootste club van Nederland."

De 21-jarige aanvaller was vorig seizoen nog op huurbasis actief voor Fortuna Sittard. De Limburger hoorde pas aan het einde van het seizoen dat Fulham de optie in het doorlopende contract van hem lichtte, waardoor hij weer terugkeerde naar Engeland. Maar kans op speeltijd zou hij ook dit jaar nauwelijks krijgen van manager Martin Jol.

Een verhuur of verkoop moest uitkomst brengen. Vandaag (maandag) tekent Hoesen bij Ajax een contract voor drie jaar, met een optie voor nog een jaar. "Als klein jongetje droom je daarvan. Ik kon ook in eerste instantie amper geloven dat Ajax interesse in mij had, maar nadat ik met Marc Overmars had gesproken wist ik dat het serieus was", vertelt hij tegenover AD Sportwereld.

Hoesen doorliep de jeugdopleiding van Fortuna Sittard, waar hij in augustus 2008 na een stage voor 120.000 euro werd overgenomen door Fulham. Op Craven Cottage schopte Hoesen het niet verder dan het reserve-elftal. Hij werd in 2010 enkele maanden verhuurd aan HJK Helsinki en afgelopen seizoen aan zijn oude liefde Fortuna Sittard. In de Trendwork Arena maakte hij 13 doelpunten in 33 duels.

Hoesen begint ook bij Ajax in het tweede elftal. Als de aanvaller daar goed presteert, sluit hij snel aan bij de selectie van Frank de Boer. "Voor welke positie ik ben gehaald? Voor de spitspositie, is me verteld. Ik weet wat ik kan. Ik moet wennen aan het niveau, maar met betere voetballers om me heen hoop ik me snel aan te passen."
Categorie:
Tag(s):