woensdag, 23. mei 2012 - 20:33

Hoge Poolse onderscheiding voor Leo van Buiten

Assen

Leo van Buiten, directeur van Sensor Universe in Assen, heeft een hoge onderscheiding gekregen van de Poolse stad Poznan. De gemeenteraad van die stad besloot gisteren unaniem om Van Buiten de titel “For Merits for the City of Poznan” toe te kennen, de op één na hoogste onderscheiding die de gemeente Poznan kent. Van Buiten kreeg de onderscheiding vanwege zijn inzet voor het ontwikkelen van de stedenband tussen Poznan en Assen.

Van Buiten is momenteel directeur van Sensor Universe in Assen. Daarnaast is hij al geruime tijd verantwoordelijk voor de internationale betrekkingen van de Drentse hoofdstad. Naast de ontwikkeling van diverse hulpprogramma’ s voor de Zuid-Afrikaanse zusterstad Naledi werkte Van Buiten de afgelopen jaren ook aan het uitbouwen van de inmiddels nauwe band tussen Poznan en Assen. Mede dankzij zijn inzet zijn er al diverse uitwisselingen tussen organisaties uit beide steden tot stand gekomen.

Het College van B&W van Assen is verheugd en trots op de eer die Van Buiten ten deel is gevallen. Hij is de eerste Nederlander die de “ For Merits for the City of Pozan krijgt uitgereikt. Vrijdag 29 juni wordt de onderscheiding uitgereikt op het gemeentehuis van de Poolse stad die 600.000 inwoners telt.
Provincie:
Tag(s):