vrijdag, 7. september 2012 - 9:12

In kanaal gevonden dode is Johan de Waal

Hardinxveld-Giessendam

Het stoffelijk overschot dat op 6 september in het Kanaal van Steenenhoek bij Hardinxveld-Giessendam is aangetroffen, blijkt het lichaam van de vermiste Johan de Waal uit Hardinxveld-Giessendam te zijn. 'Het lichaam is geïdentificeerd aan de hand van het gebit', meldt de politie vrijdagmiddag.

Het lichaam werd donderdag 6 september rond 11.00 uur in het kanaal ontdekt door een passant. Aan het eind van de middag werd het lichaam geborgen, na uitgebreid onderzoek ter plaatse door rechercheurs van de Unit Forensische Opsporing van de Politie Zuid-Holland-Zuid en deskundigen van het Nederlands Forensisch Instituut.

Misdrijf
Vrijdag werd sectie verricht. Op grond van alle resultaten van het onderzoek tot nu toe gaan de politie en het Openbaar Ministerie ervan uit dat Johan de Waal door een misdrijf om het leven is gekomen.

Vermist
Johan de Waal werd sinds 9 januari vermist. Hij at die avond bij een kennis en liep om 19.20 uur naar zijn woning aan de Koningin Wilhelminalaan in Hardinxveld-Giessendam. Die was op een steenworp afstand van het huis van zijn kennis. Hierna werd niets meer van hem vernomen.

Er werd een Team Grootschalige Opsporing gestart. Dat deed sinds januari onderzoek naar de vermissing van de man maar werd na enige tijd afgebouwd omdat er steeds minder onderzoeksrichtingen waren. Het TGO wordt nu weer op volle kracht gebracht.
Provincie:
Tag(s):