dinsdag, 25. september 2012 - 13:13

Jonge brandstichters aangehouden

Stadskanaal

De politie heeft met de aanhouding van twee jongens (11 en 13 jaar) uit Stadskanaal een brandstichting van een fietsenhok opgelost.

De politie deed onderzoek naar een brand die zondagmiddag had plaatsgevonden in Stadskanaal. Hierbij raakte een fietsenhok van een school aan de Esperantolaan in Stadskanaal door brand verwoest. Politie en brandweer kregen rond 17.00 uur een melding van een brand. De brandweer had het vuur snel onder controle. Een getuige had gezien dat het fietsenhok door twee jongens in de brand was gestoken. De politie beschikte daarom over duidelijke signalementen.

Gistermiddag konden agenten beide knapen opsporen en meenemen naar het politiebureau. Daar werden beide jongens, in het bijzijn van hun ouders, verhoord. De jongens bekenden de brand te hebben aangestoken. Na verhoor mochten de jongen weer mee naar huis. De politie maakt voor de 13-jarige jongen proces-verbaal op. De 11-jarige Kanaalster valt, door zijn jonge leeftijd, nog niet onder het strafrecht. De ouders van beide jongens zullen aansprakelijk worden gesteld voor brandschade.
Provincie:
Tag(s):