zondag, 15. januari 2012 - 21:44

Jongetje (4) overleden na aanrijding in Den Haag

Den Haag

Bij een aanrijding in Den Haag is zondagmiddag een 4-jarig jongetje om het leven gekomen.

De aanrijding vond plaats om 17.15 uur op de Willem van Nieuwenhuizenlaan. Het slachtoffertje uit Zoetermeer raakte zwaargewond. Ondanks inspanningen van zowel ambulancepersoneel als politieagenten overleed het kindje korte tijd later ter plaatse.

Het jongetje liep samen met zijn vader op de stoep van de Willem van Nieuwenhuizenlaan toen hij struikelde en op straat viel. Juist op dat moment reed een 56-jarige automobilist - die wilde uitparkeren - achteruit om te keren, met de fatale aanrijding tot gevolg.

Politieagenten en ambulancepersoneel reanimeerden het zwaargewonde jongetje nog; dit mocht helaas niet meer baten.

Terwijl de Technische Ongevallendienst uitgebreid onderzoek deed op de plek van de aanrijding, werden ongeveer acht hevig geëmotioneerde omstanders, onder wie de vader en andere familieleden van het jongetje, naar het politiebureau gebracht waar zij zijn opgevangen door slachtofferhulp. Ook de hulpverleners krijgen nazorg aangeboden.

De eveneens geëmotioneerde automobilist, afkomstig uit Zoetermeer, werd meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Daarnaast legde hij er een blaastest af; hij had niet gedronken. Ook hij krijgt slachtofferhulp aangeboden.
Provincie:
Tag(s):