maandag, 3. september 2012 - 19:17

Kunstroute Zeeuws-Vlaanderen in Aardenburg

Op zaterdag 15 en zondag 16 september doet Aardenburg mee met de Kunstroute Zeeuws-Vlaanderen. Tijdens dit evenement openen, alleen al in Aaardenburg, tien galeries en andere culturele instellingen hun deuren voor het publiek en presenteren bijna dertig kunstenaars hun werk.

In de galeries kunnen vragen gesteld worden over kunst en er worden toelichtingen gegeven. Er worden verscheidene speciale activiteiten georganiseerd, waaronder een lezing, een stadswandeling en muziekoptredens. De toegang tot alle locaties en activiteiten is gratis.

Aardenburg heeft, meer dan andere stadjes in de omgeving, een fors aantal galeries. Ze zijn een uitdrukking van de voorliefde voor zowel oude als nieuwe kunst — een voorliefde die naadloos aansluit bij het culturele en historische karakter van de oudste plaats van Zeeland.

Sommige van de galeries bestaan al jaren, andere werden pas kort geleden geopend. In het derde weekend van september presenteren de galeries zich gezamenlijk tijdens het eerste Galerieweekend. In de galeries kan de bezoeker kennis maken met het werk van vele kunstenaars, zowel uit Nederland als Vlaanderen. Hun werk geeft een overzicht van verscheidene aspecten van nieuwe kunst, zowel in vorm, materiaal als concept: schilderijen, beelden, glasobjecten, aardewerk, constructies, design, e.d. De meeste galeries exposeren binnen, maar een aantal heeft ook buitenlocaties. Naast de galeries nemen ook de doopsgezinde kerk (alleen op zaterdag), de Sint-Baafskerk en het archeologisch museum deel met kunstexposities.

In samenhang met het Galerieweekend worden verschillende speciale activiteiten georganiseerd.
Provincie:
Tag(s):