zaterdag, 14. januari 2012 - 23:26 Update: 08-07-2014 0:27

Liesbeth List geëerd met kunstwerk

Houten

Op zaterdag 14 januari beleefde Grande Dame Liesbeth List haar première van het theaterconcert ’70 jaar Liesbeth’.

Na afloop van de voorstelling feliciteerde producent Albert Verlinde haar met 70 rode rozen en sprak goede vriend Wim Kok lovende woorden over haar. Samen met Liesbeth onthulde hij de buste die Raphaël Hermans, de kleinzoon van Toon Hermans, van haar maakte. De buste krijgt een vaste plek in de foyer van de Koninklijke Schouwburg in Den Haag en zal daar ook voor het publiek zichtbaar zijn. De theaterconcerten van Liesbeth List zijn slechts twee maanden te zien in verschillende theaters in Nederland.

Afgelopen december bereikte Liesbeth List de respectabele leeftijd van 70 jaar. Hoe anders dan in het theater omgeven door haar publiek en gedragen door de prachtige liederen over leven, liefde en dood kan zij haar verjaardag vieren.

Omringd door haar eigen band neemt Liesbeth haar publiek mee vanaf het begin van haar carrière in de jaren ’60 toen zij haar eerste auditie deed bij Toon Hermans, naar de intense chansons van Jacques Brel, de ontmoeting met Frank Boeijen, de zegetocht van ‘Piaf de musical’, de Mauthausen cyclus van Mikis Theodorakis en natuurlijk een leven lang met Ramses Shaffy.

Meer informatie
’70 jaar Liesbeth’ is slechts tot en met 20 maart 2012 te zien in de Nederlandse theaters en sluit af in Koninklijk Theater Carré te Amsterdam. Voor de complete speellijst en kaartverkoop zie www.theaterhits.nl
Categorie:
Tag(s):