donderdag, 18. oktober 2012 - 17:38

Lucht basisschool De Akker in Sleen blijkt schoon

Coevorden

Uit metingen die afgelopen week zijn uitgevoerd in basisschool De Akker in Sleen blijkt dat de lucht schoon is. Van de 20 luchtfilters is in 19 filters niets aangetroffen. Dat maakt de gemeente Coevorden, waar Sleen onder valt, bekend.

In één filter is één vezel aangetroffen, hiermee blijft de concentratie asbest ver onder de norm van de Gezondheidsraad. Dit houdt in dat de leerlingen en het personeel geen extra gezondheidsrisico hebben gelopen. Afgelopen vrijdag bleek dat er asbesthoudende materialen in de school waren aangetroffen.

De school werd daarom uit voorzorg gesloten en er werd een onderzoek ingesteld. Uit dat onderzoek is vandaag gebleken dat er geen verhoogde concentratie asbest in het pand is aangetroffen. De ouders en andere betrokkenen worden vanavond tijdens een bijeenkomst geïnformeerd. Op basis van de resultaten die vandaag bekend zijn geworden wordt een plan gemaakt voor de sanering van het asbest.

Inmiddels is voor na de herfstvakantie vervangende schoolruimte gevonden. De kleuters krijgen les in de Ontmoetingskerk in Sleen, groep 3 tot en met 8 in het schoolgebouw van de voormalige basisschool De Krosbulten in Wezup. De kinderen worden met een bus van en naar school gebracht. Ouders krijgen hierover nog uitgebreidere informatie.
Provincie:
Tag(s):