dinsdag, 8. mei 2012 - 20:24

Mabel legt directeursfunctie The Elders neer om Friso

Den Haag

Mabel heeft dinsdag met onmiddellijke ingang ontslag genomen als CEO van The Elders, een denktank van ‘oude wijzen’ die vraagstukken rond wereldwijde problemen zoals AIDS en conflicten proberen op te lossen.

‘De ouderlingen hebben met tegenzin ingestemd met het ontslag van Mabel’, luidt de officiële verklaring dinsdag op de website van The Elders. Mabel kan de zorg voor haar man prins Friso, die in coma ligt sinds het skiongeluk in februari, niet meer combineren met haar functie als CEO.

Mabel zal de oudsten van The Elders op parttime basis nog wel als Senior Adviseur bij te staan. Ook zal zij het management blijven adviseren totdat een nieuwe CEO is benoemd.

Sinds haar aanstelling in juli 2008, heeft Mabel nauw samengewerkt met de oudsten om Nelson Mandela's visie te realiseren voor de groep als onafhankelijke leiders met behulp van hun collectieve invloed voor vrede en mensenrechten in de wereld te ondersteunen.

Aartsbisschop Desmond Tutu , voorzitter van The Elders,:
"Mabel is een uitstekend en onvermoeibaar CEO, en leidt de organisatie vanaf het begin tot aan waar het zich vandaag bevindt. Niemand had meer kunnen doen dan wat ze heeft bereikt met integriteit, betrokkenheid en effectiviteit.

"Mabel heeft het respect en de genegenheid van de Ouderen en van iedereen die ze heeft ontmoet verdiend samen met de hele wereld. Ze zal diep worden gemist. We delen haar verdriet en hartzeer in deze verschrikkelijke tijd. We respecteren haar beslissing om bij haar familie te zijn. Zij en Friso, en hun dochters, zullen altijd in onze harten en gebeden zijn".
Provincie:
Tag(s):