donderdag, 9. augustus 2012 - 10:23

Man neergeschoten bij inbraak wietkwekerij Drachten

Drachten

In Drachten is donderdagochtend vroeg een man gewond geraakt door een kogel toen hij de achtervolging had ingezet op mogelijke inbrekers.

Een 37-jarige bewoner van deze woning in de wijk Folgeren werd rond 02.30 uur wakker van een alarm omdat er geprobeerd werd in te breken in de schuur bij zijn woning.

In deze schuur was een wietkwekerij ingericht. Toen hij naar buiten liep om poolshoogte te nemen zag hij vier mannen rond de schuur struinen. Bij het zien van de bewoner gingen zij er vandoor. De Drachtster zette de achtervolging in en trachtte de mannen in te halen. Plotseling hoorde hij een knal en werd hij geraakt door een kogel die een diepe wond veroorzaakte. Het slachtoffer, kon ondanks de schotwond, zelf met zijn auto naar het ziekenhuis rijden. Hier is hij opgenomen en behandeld.

In een schuur bij de woning trof de politie een in werking zijnde wietkwekerij aan. Er was toen niemand meer in de kweekruimte aanwezig. Uit de videobeelden van de bewakingscamera’s van weedkwekerij bleek dat er in nacht van donderdag 17 mei op vrijdag 18 mei vier personen in de kwekerij aan het werk waren geweest.

Van twee personen is de identiteit inmiddels bekend maar van twee andere personen niet. Van de vier personen die probeerden in te breken in de kwekerij en de Drachtster neer hebben geschoten, is de identiteit nog niet bekend. De politie is nog volop met het onderzoek bezig.
Provincie:
Tag(s):