donderdag, 19. juli 2012 - 9:36

Man verzint straatroof 'uit schaamte'

Pijnacker/Nootdorp

Een man uit het Zuid Hollandse Noortdorp heeft gisteren bij de recherche verklaard dat hij op vrijdag 24 februari een valse aangifte van een straatroof had gedaan.

De man deed eerder aangifte van poging straatroof door twee mannen. De beroving zou hebben plaatsgevonden op het stuk fietspad tussen de Laan van Floris de Vijfde en de Hofweg. Hij zou zijn geschopt en geslagen en van zijn fiets zijn getrapt door twee jongens. Hierdoor zou hij hard ten val zijn gekomen. Politieagenten die de melding van de poging straatroof onderzochten waarschuwden een ambulance die het slachtoffer naar het ziekenhuis vervoerde. Daar werd de man ter observatie opgenomen.

Recherche-onderzoek
Rechercheurs die de zaak onderzochten konden geen indicatie vinden dat daadwerkelijk een poging straatroof had plaatsgevonden. Tijdens een verhoor aan het politiebureau verklaarde de man dat hij die dag van zijn fiets was gevallen. Omdat hij zich schaamde had hij het verhaal van de poging straatroof aan de politie verteld. De man kreeg een proces-verbaal voor het doen van valse aangifte.
Provincie:
Tag(s):