donderdag, 20. september 2012 - 10:32

Marechaussee houdt vijfde verdachte aan in onderzoek naar valse rijbewijzen

Amstelveen

De Koninklijke Marechaussee heeft woensdag een 32-jarige Chinese vrouw uit Amstelveen aangehouden op verdenking van valsheid in geschrifte. De vrouw probeerde een vals Chinees rijbewijs om te ruilen voor een Nederlands rijbewijs.

De marechaussee startte in april 2012 een onderzoek op naar aanleiding van een aangifte van de RDW. De RDW had vastgesteld dat er meerdere valse Chinese rijbewijzen waren aangeboden. De documenten werden voor nader identiteitsonderzoek aangeboden aan het Expertisecentrum Identiteitsfraude en Documenten (ECID). Een medewerker van het ECID stelde vast dat de aangeboden Chinese rijbewijzen inderdaad vervalsingen waren. Hierop is door de recherche van de marechaussee een onderzoek opgestart.

In het onderzoek zijn naast de 32-jarige vrouw uit Amstelveen vier andere verdachten van 30, 31, 32 en 35 jaar uit Amstelveen en Den Haag aangehouden. De aangehouden verdachten bleken alleen kennismigranten werkzaam bij hetzelfde bedrijf.

Marechaussee, ECID en de RDW hebben veel aandacht voor deze vorm van valsheid in geschrifte, omdat het Nederlandse rijbewijs kan worden gebruikt als geldig identiteitsbewijs. Daarnaast levert het risico’s op voor de veiligheid van het wegverkeer. Personen zonder de juiste kennis en vaardigheden begeven zich immers met een motorvoertuig op de Nederlandse (snel)wegen.
Provincie:
Tag(s):