maandag, 10. september 2012 - 23:01 Update: 08-07-2014 0:46

Munsterman: 'Grote zorgen om toekomst betaald voetbal'

(Elf Voetbal) Joop Munsterman maakt zich net als een aantal andere directeuren druk om de toekomst van het betaald voetbal in Nederland. Dit komt door de gevolgen van het lente-akkoord.

"Ik maak mij hier, net als alle andere clubs, grote zorgen om. De financiële en de sportieve toekomst van het betaalde voetbal komt in het geding. De voorgestelde lastenverzwaring vanuit het Lenteakkoord is dusdanig dat het betaalde voetbal als geheel een zodanige aderlating zal ondergaan dat de concurrentiepositie in Europa ernstig wordt verzwakt en dat sportieve prestaties in de Champions League of de Europa League op de tocht komen te staan", aldus Munsterman op het digitale huis van FC Twente.

Munsterman geeft aan dat de lastenverzwaring gevolgen heeft voor de supporters. De clubs kunnen niet anders dan de extra kosten te verhalen op de supporters. Op termijn kan het wellicht anders worden aangepast maar momenteel is er geen andere oplossing. Om niet in financiële problemen te raken, noodgedwongen op de supporters moeten worden verhaald. In het geval FC Twente kan dat zomaar tussen de €50,- en €80,- per seizoenskaart betekenen."
Categorie:
Tag(s):