maandag, 15. oktober 2012 - 21:50

Neushoorn Zahra, nieuw in Dierenpark Emmen

Emmen

De bijna drie jaar oude neushoorn Zahra is maandagmiddag veilig en wel in Dierenpark Emmen aangekomen en op stal gezet.

Ze liep maandagmorgen in Safaripark Beekse Bergen vlot een grote transportkist. Daar hadden haar verzorgers haar voor getraind. Wat lekkers in de kist deed haar naar binnen lopen en ze bleef rustig toen achter haar de deur werd gesloten. Onderweg bleef Zahra ook rustig. De reis naar Emmen verliep vlot en rond 12 uur arriveerde de vrachtwagen met de grote transportkist in het park

In Emmen zette een grote hijskraan de kist voor de neushoornstal. Zahra nam de tijd om haar nieuwe omgeving van een afstandje te bekijken. Ondanks lekker hooi en appeltjes liep ze de stal niet in. Haar vaste verzorger heeft ruim een uur geprobeerd haar de kist uit te laten lopen. Zahra bleef waar ze was, tot ze een straaltje water op haar achterwerk kreeg. Dat was voldoende om haar de stal in te laten lopen. Kalmpjes begon ze daar aan de brokjes, het hooi en de appels.

Maandagmiddag kreeg ze in de stallen aan weerskanten gezelschap van de twee vrouwelijke neushoorns. Daar zal ze de komende periode eerst uitgebreid mee kennis maken, waarna Kusini, de mannelijke neushoorn zal volgen. Het is de bedoeling dat Zahra en Kusini in de toekomst voor jonge neushoorns gaan zorgen.
Provincie:
Tag(s):