donderdag, 21. juni 2012 - 13:07

OM eist in hoger beroep levenslang voor moord en diefstallen met geweld

Dordrecht

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag in hoger beroep levenslange gevangenisstraf geëist tegen een nu 32-jarige man uit Dordrecht voor het medeplegen van de moord op de ex-vriend van een medeverdachte op 15 november 2009 in Dordrecht.

Het slachtoffer kwam door meerdere schoten op de openbare weg om het leven. Ook wordt de man verdacht van een tweetal woning -overvallen met fors geweld, een poging daartoe, een inbraak in een winkel en vuurwapenbezit.

Ten aanzien van het levensdelict is het OM van mening dat sprake is van voorbedachte raad en dus van moord. "Verdachte ‘hielp' een vriendin die een conflict had met een ex, hij heeft geld aan die vriendin gevraagd om de ex dood te schieten. Hij heeft het slachtoffer opgewacht en heeft vervolgens een aantal schoten gelost. Er stond een auto klaar om mee weg te rijden", aldus de advocaat-generaal (OM) op de zitting.

De rechtbank legde eerder 10 jaar cel op na een eis van de officier van justitie tot levenslang. De rechtbank sprak vrij van de moord. Het OM stelde hoger beroep in tegen deze uitspraak. Het appel van het OM richt zich tegen de vrijspraak van de moord en de hoogte van de opgelegde straf voor de andere feiten.
Provincie:
Tag(s):