vrijdag, 27. juli 2012 - 13:42

OM eist tot 10 jaar gevangenisstraf voor gewapende overval

De officier van justitie heeft op donderdag 26 juli drie jaar gevangenisstraf geeist tegen een 43-jarige man uit Almere die verdacht wordt van medeplichtigheid van een overval op een juwelier aan de Oegstgeesterweg in Rijnsburg op 2 november 2011.

De man zou die dag de vluchtauto hebben bestuurd, waar de drie overvallers instapten na de overval.

De drie andere verdachten van deze overval stonden op 3 juli dit jaar al voor de rechter. Het gaat om een 30-jarige man uit Amsterdam, een 24-jarige man uit Amsterdam en een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Deze laatste verdachte wordt ook verdacht van poging doodslag. De officier van justitie eiste tegen de twee Amsterdammers zes jaar gevangenisstraf en tegen de 29-jarige verdachte tien jaar.

De overval ging met veel geweld gepaard en heeft een grote impact gehad op zowel het personeel, de getuige als ook de agent. Zij zijn bedreigd met een vuurwapen, geslagen en de getuige werd zelfs beschoten. De officier van justitie meent dat een langdurige onvoorwaardelijke gevangenisstraf dan ook gepast is.

De aanpak van overvallen is een van de prioriteiten van het Openbaar Ministerie. Het OM en de politie Haaglanden werken nauw samen in de aanpak van overvallen. Het OM heeft een speciale overvallenofficier aangewezen die leiding geeft aan het overvallenteam (Twisterteam) van politie Haaglanden. Daarnaast heeft het OM per 1 december 2010 de landelijke strafeisen verhoogd.

Alle vier de verdachten horen op 9 augustus de uitspraak van de rechtbank.
Provincie:
Tag(s):