dinsdag, 3. juli 2012 - 21:19

Ongevallen op Brabantse snelwegen leiden tot overlast in avondspits

Oirschot

Kort voor 18.00 uur gebeurde er dinsdag op de snelweg A58 t.h.v. Oirschot een ongeval waarbij twee personenauto's betrokken raakte. Omdat de ravage groot was werden twee rijstroken tijdelijk afgesloten.

Met behulp van enkele agenten werden de auto's de vluchtstrook opgeduwd. Een medewerker van Rijkswaterstaat veegde het wegdek op de rijbaan tussen Eindhoven en Tilburg schoon terwijl een bergingsbedrijf bezig beide voertuigen te takelen. Bij deze kop- staart aanrijding raakte een vrouw licht gewond en is ter plaatse door het ambulance personeel behandeld.

Ongeveer gelijkertijd gebeurde op de snelweg A2 tussen 's-Hertogenbosch en Eindhoven ook een ongeval. Op de linker rijbaan t.h.v. Best botste minstens vier personenauto's op elkaar. De materiële schade aan de betrokken auto's was groot maar wonder boven wonder raakte niemand gewond.

In beide gevallen ontstond er in beide richtingen op beide snelwegen flinke files. Nadat alle brokstukken bij elkaar geraapt waren en de schadeformulieren waren ingevuld kon op beide locaties de snelweg worden vrijgegeven waarna de lengte van de files snel afnam.
Provincie:
Tag(s):