zaterdag, 22. september 2012 - 20:36

Ontruiming illegale houseparty Kamperland rustig verlopen

Kamperland

Zaterdagochtend vroeg is door agenten van Politie Zeeland een illegale houseparty ontdekt op een parkeerterrein aan de Campensweg in Kamperland.

Het feest is vermoedelijk vannacht gestart en in de loop van de dag zijn meldingen van geluidsoverlast bij Politie Zeeland binnengekomen.

Er stonden verschillende podia op het terrein en er waren voor zover nu bekend een paar honderd mensen op het terrein aan het Veerse Meer aanwezig.

Agenten van Politie Zeeland hebben de Schotsmanweg afgesloten, zodat er geen voertuigen meer naar het terrein konden komen. Mensen die bij de afzettingen kwamen werden teruggestuurd. Uiteraard mochten voertuigen wel het terrein verlaten.

Er werden geen aanhoudingen verricht en ook werd er geen apparatuur in beslag genomen.

Omdat er geen vergunning voor het feest was afgegeven, probeerde de politie in samenwerking met de gemeente Noord-Beveland het feest te laten stoppen. Dit was afgesproken in het driehoeksoverleg met de gemeente Noord-Beveland en het Openbaar Ministerie.

Omstreeks 17.00 uur kwam de Mobiele Eenheid het terrein aan de Campersweg in Kamperland op rijden.

Aan de feestvierders was een ultimatum gesteld en aangezien zij zich niet aan het gestelde ultimatum hadden gehouden, kwam de ME ter plaatse.

Hondengeleiders, medewerkers van de Regionale Ondersteuningsgroep, verkeerspolitie, reguliere surveillancedienst en een helikopter werden ingezet op het land en in de lucht. In het Veerse Meer hielden medewerkers van de waterpolitie preventief toezicht vanaf een boot.

Door de ME is op enig moment de energievoorziening stopgezet en toen is de muziek uitgegaan en was de lol er voor de meeste feestgangers af.
De organisatoren en bezoekers van de illegale houseparty zijn daarna druppelsgewijs vertrokken. Om 19.30 uur was het terrein aan de Campersweg leeg.

Zeven grote aggregaten waar de feestgangers gebruik van maakten zijn door de politie in beslag genomen.

Op het terrein zelf is één aanhouding verricht, een 30-jarige man uit de gemeente Bernisse voldeed niet aan een bevel of vordering. Buiten het terrein is een 33-jarige man uit Gent (B) aangehouden. Deze man werd betrapt op rijden onder invloed. Tegen beide mannen wordt proces-verbaal opgemaakt.

De ontruiming van het natuurgebied waar de illegale houseparty werd gehouden is verder op een rustige manier verlopen.
Provincie:
Tag(s):