vrijdag, 21. september 2012 - 18:28

Ontvoering leidt naar drugstransporten

Rotterdam

Het HARC-team Rotterdam, een samenwerkingsverband van de Zeehavenpolitie, Douane en FIOD, heeft woensdag de 29-jarige eigenaar van een containertransportbedrijf aangehouden op verdenking van drugssmokkel.

De politie kwam de man op het spoor nadat zijn vrouw bijna twee weken geleden door twee mannen was meegenomen.

De man deed dat weekeinde aangifte van ontvoering van zijn vrouw. Dat zou volgens hem zijn gebeurd nadat er cocaïne uit een container zou zijn gestolen. In de nacht van zondag 9 op maandag 10 september werden de ontvoerders aangehouden. Dat zijn een 50-jarige man uit Lemmer en een 47-jarige
man uit Capelle aan den IJssel. Zij zitten sindsdien vast op verdenking van gijzeling. De vrouw bleef ongedeerd.

Het onderzoek naar de ontvoering en de mogelijke drugssmokkel leidde deze week tot de aanhouding van de eigenaar van het transportbedrijf.
Het HARC-team vermoedt dat de 29-jarige Rotterdammer zelf betrokken is bij de diefstal van de cocaïne. Daarnaast verdenkt het HARC-team de man van
betrokkenheid bij een eerder drugstransport. Het onderzoek wordt voortgezet en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. De eigenaar van het transportbedrijf is vrijdag door de rechter-commissaris voor 14 dagen in bewaring gesteld.
Provincie:
Tag(s):