donderdag, 2. februari 2012 - 8:37

Pak sneeuw vrijdag en zaterdag verwacht

De Bilt

In het Zuid-oosten is het kwik de afgelopen nacht gezakt tot beneden de min 10. Het KNMI spreekt bij deze lage temperatuur dan ook van een strenge vorst.

Donderdagochtend is de wind nog altijd stevig aanwezig dat wat de gevoelstemperatuur op veel plaatsen rond de -17 graden doet aanvoelen. De wind gaat in de loop van de dag afnemen bij een strak blauwe lucht.

Voor vrijdag en zaterdag voorspelt het KNMI sneeuwbuien, die vanuit het noorden ons land binnen komen en zuidwaarts voorbij trekken. De temperatuur loopt in de kustprovincies tijdelijk op naar iets boven nul, elders blijft het enkele graden vriezen, De wind waait overdag uit uiteenlopende richtingen. De wind is meest matig, aan de kust (vrij) krachtig. In de middag draait de wind langs de kust naar noordwest en in de avond draait de wind in het gehele land weer naar oost tot noordoost.

Of de vorst aanhoudt is moeilijk te voorspellen. Volgens het KNMI is 50% kans op aanhouden van het koude en meest droge weertype en 50% kans op overgang naar een minder koud en wisselvalliger weertype.
Provincie:
Tag(s):