maandag, 15. oktober 2012 - 10:59

Passagiers in doodsangst na brand in cockpit Corendon

Hoofddorp

189 passagiers hebben zondagavond op de luchthaven van het Turkse Antalya doodsangst uitgestaan toen een vliegtuig van de Turks-Nederlandse maatschappij Corendon in brand stond. Door de paniek die aan boord uitbrak, liepen enkele passagiers botbreuken op.

Het toestel was aan het taxiën om op te stijgen met bestemming Trondheim in Noorwegen. Volgens getuigenverklaringen aan de Duitse krant Bild, brak brand uit in de cockpit. Zowel de piloten en stuwardessen rende hard weg en lieten alle 189 passagiers aan hun lot over.

Een van de passagiers zegt tegenover de krant: ''Toen we rook zagen wilde we het toestel snel verlaten. De bemanning zei ons rustig te blijven zitten. Maar toen de vlammen uit de cockpit kwamen, waren alle crewleden al uit het toestel gevlucht en waren we op onszelf aangewezen''.

Door het incident liepen drie mensen botbreuken op. Ook raakte 25 passagiers onwel doordat ze rook hadden ingeademd. Het merendeel waren Noorse reizigers.

Botbreuken door springers
Volgens Corendon heeft de crew wel degelijk geholpen de passagiers in veiligheid te brengen. De bemanning zou, aldus de vliegmaatschappij, tot de laatste passagier het toestel verlaten had aanwezig zijn geweest.

''De paniek brak uit toen de passagiers na de mededeling van de piloot, 'om het toestel te verlaten', in paniek raakte en zelf beide nooduitgangen openende en vanaf de vleugels naar beneden sprongen.

Door die sprong liepen drie mensen botbreuken op. De crew wist meer 'springers' te voorkomen, die uiteindelijk het toestel rustig konden verlaten'', aldus een woordvoerster van Corendon.

Waar de rook in de cockpit vandaan kwam, wordt nog onderzocht.
Provincie:
Tag(s):