vrijdag, 8. juni 2012 - 14:01

Politie en OM roepen relschoppers op zich te melden

Tilburg

De politie en het Openbaar Ministerie (OM) doen een dringende oproep aan personen, die zich op 20 mei jl. schuldig hebben gemaakt aan strafbare feiten tijdens de wedstrijd Willem II / FC- Den Bosch om zich vrijwillig te melden.

'Hiermee wordt voorkomen dat zij op 18 en 19 juni a.s. herkenbaar in beeld worden gebracht tijdens een uitzending van het regionale opsporingsprogramma Bureau Brabant', meldt de politie vrijdag

De Mobiele eenheid van de politie moest op 20 mei jl. in actie komen tegen 'supporters' van FC - Den Bosch. Tijdens de wedstrijd Willem II - FC Den Bosch braken er ongeregeldheden uit. Een horecavoorziening bij het uitvak werd volledig vernield en het personeel bedreigd.

Supporters gooiden vervolgens de inboedel van de voorziening richting het veld. Omdat de scheidsrechter op dat moment de veiligheid op en rond het veld niet kon garanderen, werd het spel tijdelijk stil gelegd. Camerabeelden zijn onder andere aanleiding om een strafrechtelijk onderzoek te starten naar het geweld dat werd gepleegd.
Provincie:
Tag(s):