donderdag, 26. april 2012 - 20:07

Politie houdt verdachten bedrijfsinbraken aan

Rotterdam

In een onderzoek naar meerdere (bedrijfs) inbraken in het centrum van Rotterdam konden enige tijd geleden twee verdachten worden aangehouden.

De hoofdverdachte in de zaak, een 20-jarige Rotterdammer, moet op 10 mei voor de rechter verschijnen voor een zogenoemde pro forma zitting. In verband met het onderzoek konden de aanhoudingen eerder nog niet meteen bekend worden gemaakt.

De afgelopen tijd verrichtten rechercheurs intensief onderzoek naar meerdere inbraken in het centrum van Rotterdam. Hierbij was de buit nagenoeg overal hetzelfde; er werden grote aantallen I-Mac computers meegenomen.

De zaak kwam aan het rollen toen één van de verdachten vingerafdrukken had achtergelaten bij een inbraak. Er volgde een onderzoek naar de 20-jarige hoofdverdachte uit Rotterdam. Hij zou in de loop van 2011 zo'n 18 inbraken hebben gepleegd. Politiemensen hielden hem eind januari 2012 aan.

Tijdens het onderzoek kwam ook de tweede verdachte, een 19-jarige Rotterdammer, in beeld. Hij kon op 10 februari worden aangehouden en wordt verdacht van betrokkenheid bij twee inbraken. Dinsdag besloot de raadkamer van de Rotterdamse rechtbank de medeverdachte te schorsen uit voorlopige hechtenis.
Provincie:
Tag(s):