vrijdag, 24. augustus 2012 - 9:47

Politie schiet gericht tijdens controle in Rotterdam

Rotterdam

Politieagenten in Rotterdam hebben drie verdachten aangehouden nadat de bestuurder vrijdagmorgen heeft ingereden op een agent. De politie heeft hierbij gericht geschoten.

Om 7.30 uur controleerden agenten op de Eendrachtsweg een auto met daarin drie personen, twee mannen en een vrouw. Na een blaastest bleek de bestuurder te veel te hebben gedronken en werd daarom aangehouden. De bestuurder ging er echter vandoor en reed bij zijn vlucht in op een agent. De politie zag zich daarom genoodzaakt om een aantal keer gericht te schieten.

De verdachte reed via de Westblaak naar het Churchillplein waar hij na een aanrijding met een andere auto tot stilstand kwam. Hier wist de politie de bestuurder, alsook de bijrijder, alsnog aan te houden. In de Schilderstraat houden agenten de derde inzittende, een vrouw, aan.

De vluchtende bestuurder is gewond aan zijn borst, mogelijk door een schotwond. Daarnaast heeft hij beenletsel door het ongeval. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis. De agent waar de verdachte op inreed en de bestuurder van de aangereden auto zijn niet gewond geraakt.

De Rijksrecherche doet onderzoek naar het schietincident. De Technische Ongevallendienst van Politie Haaglanden doet onderzoek naar het ongeval.
Provincie:
Tag(s):