donderdag, 6. december 2012 - 18:08

Protestmars voor thuiszorg in Rotterdam

Rotterdam

Medewerkers van de thuiszorg houden zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur een protestmars tegen de afbraak van hun vak door het centrum van Rotterdam.

De protestmars begint en eindigt op het Schouwburgplein in Rotterdam.

De leden van Abvakabo FNV, verenigd in de actiegroep Wij zijn de Thuiszorg Rotterdam, roepen hun cliënten en iedereen die de thuiszorg een warm hart toedraagt op om mee te doen aan de actie.

Honderden medewerkers van de thuiszorg in Rotterdam hebben te horen gekregen dat zij hun baan verliezen. Zij maken zich grote zorgen om hun cliënten. Want wie maakt straks hun huis schoon? En belangrijker: wie houdt een oogje in het zeil of deze ouderen en gehandicapten niet vervuilen, hun rekeningen op tijd betalen en op tijd naar de dokter gaan?

De thuiszorgmedewerkers hebben de afgelopen tijd uit protest al vier keer hun werk neergelegd. Zij vinden dat de gemeente Rotterdam alles op alles moet zetten om goede thuiszorg te behouden, met een eerlijk loon voor de medewerkers. Ook roepen zij het kabinet op om in te grijpen. Het kabinetsplan dat nu op tafel ligt om 75 procent van de huishoudelijke zorg te schrappen, is onmenselijk en moet teruggedraaid worden.

In het hele land strijden zorgmedewerkers voor goede thuiszorg. Onlangs hebben zij in de Jaarbeurs in Utrecht een strijdplan gemaakt. Begin februari vindt een grote landelijke protestbijeenkomst plaats. In de aanloop hiervan laten thuiszorgmedewerkers op lokale manifestaties van zich horen.
Provincie:
Tag(s):