woensdag, 7. november 2012 - 8:01

Rutte feliciteert Obama en is blij met uitstekende samenwerking VS

Minister-president Mark Rutte heeft woensdagochtend Barack Obama gefeliciteerd met zijn herverkiezing als president van de Verenigde Staten. Rutte gaf aan verheugd te zijn om de uitstekende samenwerking de komende jaren voort te zetten. Dit melden verschillende media woensdag.

Rutte vanuit Istanbul: "Felicitaties aan president Barack Obama met zijn herverkiezing na een bijzonder spannende race. Nederland verheugt zich erop om de uitstekende samenwerking met de Obama-administratie op tal van terreinen de komende vier jaar voort te zetten." Hiermee verwijst Rutte onder meer naar de goede handels- en investeringsrelatie tussen de VS en Nederland en zegt hierover: "Wij willen dat die in de toekomst verder groeit. Nederland zal zich daarom inspannen voor de totstandkoming van een vrijhandelsakkoord tussen de VS en de Europese Unie."

Obama die onder luid applaus met zijn gezin het podium in Chicago betrad, riep, net als Romney, in zijn speech op om samen te werken om de VS vooruit te helpen. Hij wil met beide partijen gaan werken aan belangrijke onderwerpen als belastinghervorming, immigratie en het terugdringen van het begrotingstekort. Ook wil hij onafhankelijk worden van de import van buitenlandse olie.

Obama bedankte alle mensen die voor hem hebben gestemd. "We hebben teruggeknokt," zegt hij.
Provincie:
Tag(s):