donderdag, 9. februari 2012 - 9:45

Schoonmaakster vindt 7 miljoen aan juwelen in Haags hotel

Den Haag

Een schoonmaakster van een Haags hotel heeft een fortuin aan sieraden gevonden. In 2006 vond de vrouw tijdens werkzaamheden in de lounge een fluwelen zakje met daarin wat sieraden.

Wat zij en het hotel niet wisten, was dat de juwelen toebehoorde aan de vrouw van de toenmalige ambassadeur van de Verenigde Staten in Nederland.

Na de vondst gingen de juwelen met een geschatte waarde van maar liefst 7 miljoen euro de gevonden voorwerpenkast in van het hotel, om vervolgens na zes maanden verdeeld te worden onder het personeel.

De schoonmaakster nam haar eerlijk gevonden fluwelen zakje met inhoud mee naar huis. Vorig jaar, zo'n vijf jaar later, legde de vrouw uit nieuwsgierigheid het zakje voor taxatie bij een juwelier op de toonbank. Die sloeg stijl achterover.

Alleen al de 5-karaats roze diamant in een van de kettinkjes was al 4 miljoen euro waard. De andere juwelen schatte hij op nog eens 3 miljoen euro. Zulke spullen had hij nog niet eerder onder zijn loep gehad.

Uiteindelijk stapte de eerlijke vindster met haar peperdure sieraden naar de politie. Die wisten de dure juwelen te koppelen aan een aangifte uit juli 2006, toen de echtgenote van een ambassadeur zich als gedupeerde aan het bureau meldde.

De ambassadeursvrouw heeft na de aangifte een uitkering van haar verzekering ontvangen. De verzekeraar heeft de sieraden inmiddels in haar bezit. Helaas kan de eerlijke vinder wel fluiten naar een beloning van 10 procent voor gevonden goederen zoals die in Nederland geld.
Provincie:
Tag(s):