donderdag, 21. juni 2012 - 21:35

SIVO en Full Colour festival bundelen krachten

Het Full Colour festival uit Emmen (FCF) en het Odoornse SIVO-Festival bundelen per direct de krachten. Beide evenementen gaan nauw samenwerken op het gebied van organisatie en de aanschaf en het inhuren van materiaal en publiciteit. De samenwerking is het resultaat van overleg tussen beide besturen.

Het Full Colour Festival gaat SIVO helpen bij de organisatie van haar eerste multiculturele markt. FCF heeft al bijna twintig jaar ervaring met een soortgelijke markt en wil die kennis graag delen. SIVO zou het FCF op haar beurt kunnen helpen bij het in eigen beheer nemen van de catering. Ook wordt gekeken naar gezamenlijk inhuren van geluids-en verlichtingstechniek en het inkopen van drukwerk. De Zuidoost-Drentse festivals hopen dat de samenwerking leidt tot effectiever werken en kostenbesparing.

Voorzitter Simon Duursema van het FCF is enthousiast over de krachtenbundeling: “Beide festivals worden hier sterker en beter van. Het geld dat we hopelijk kunnen besparen investeren we direct in de programmering waardoor we onze bezoekers nog beter van dienst kunnen zijn. Het publiek is dus de grote winnaar.” Als het aan Duursema ligt blijft de samenwerking niet beperkt tot alleen het SIVO. “Samen staan we sterk dus andere festivals zijn meer dan welkom!”

Het Full Colour Festival is het grootste eendaagse multiculturele muziek en beleef evenement in Noord-Nederland. In 2013 bestaat het festival twintig jaar. Full Colour Emmen vindt elk jaar plaats op de laatste zondag van augustus.

Van de twee festivals bestaat SIVO in Odoorn het langst. Dit jaar wordt de 28-ste editie gehouden. Over de samenwerking met Full Color in Emmen zegt SIVO-voorzitter René Wiggers: “Dit is een positieve ontwikkeling. Als twee organisaties die beide juist het multiculturele aspect naar voren willen brengen elkaar kunnen helpen, moet je dat zeker doen.
Daarnaast zie ik ook mogelijkheden om samen te werken met nog andere organisaties. Door elkaar te versterken is het mogelijk om de steeds maar stijgende organisatiekosten beter in
de hand te houden."
Provincie:
Tag(s):