donderdag, 8. november 2012 - 16:21

Straatrovers proberen agent in burger te beroven

Amsterdam

Drie jongens die een poging deden een telefoon te roven, werden aangehouden toen het ‘slachtoffer’ zich legitimeerde als politieagent.

De agent was op 7 november rond half negen 's avonds in burger aan het surveilleren in de omgeving van station Holendrecht. De agent zat op zijn fiets en hield zijn telefoon in zijn hand. Toen er verschillende personen het station uitliepen, viel het hem op dat drie jongemannen zijn richting op keken. Zij deden vervolgens hun capuchon op en liepen de kant op van de diender. Hij vertrouwde de zaak niet, stopte zijn mobiele telefoon in zijn broekzak en informeerde onopvallend via de portofoon zijn collega die in de buurt surveilleerde.

De drie mannen liepen op de diender af en vroegen of ze even mochten bellen met zijn telefoon, omdat ze zelf geen mobieltje bij zich zouden hebben. De weigerde dit. De mannen drongen aan, begonnen te schreeuwen en gingen steeds dichter bij hun slachtoffer staan, ondertussen wilde armgebaren makend. De agent voelde zich bedreigd, zette zijn fiets tussen zichzelf en de mannen in en drukte onopgemerkt op zijn portofoon zodat zijn collega’s konden meeluisteren.

Op dat moment arriveerde de al eerder gewaarschuwde collega. Na oogcontact met hem legitimeerde de bedreigde agent zich, waarop de mannen schrokken en een paar passen achteruit deden. De zojuist gearriveerde politieman stond inmiddels vlak achter hen en legitimeerde zich op dat moment ook. Samen hielden ze de drie mannen (twee van 16 en één van 17 jaar oud) aan voor poging tot diefstal met geweld.
Provincie:
Tag(s):