maandag, 24. september 2012 - 10:04

Tieners voor straatroof aangehouden

Amsterdam

Twee jongens die er van verdacht worden afgelopen maandag 17 september 2012 omstreeks 19.00 uur een 23 jarige vrouw van haar tassen beroofd hebben, zijn door de politie Amsterdam-Amstelland aangehouden.

De vrouw liep op het Westmallepad in Nieuw-Sloten Noord richting huis. Ze werd achtervolgd door twee mannen die haar kort daarop passeerden. De twee sloegen een hand voor haar mond en namen haar handtas en laptoptas mee. De verdachten gingen er lopend vandoor. Buurtbewoners belden de politie.

Op de Vlimmerenstraat in Nieuw Sloten Noord werden kort daarop twee jongens gesignaleerd door politieagenten. Na een achtervolging zijn beide jongens aangehouden. Het gaat om twee jongens van vijftien en zestien jaar uit Osdorp. De tassen van het slachtoffer werden op 15 meter afstand van de jongens gevonden aan de rand van de weg.

Afgelopen weken werden in de buurt van het Kasterleepark meerdere straatroven in korte tijd gepleegd. Er wordt onderzoek gedaan naar deze straatroven, waarbij op dezelfde manier te werk is gegaan.
Provincie:
Tag(s):