maandag, 23. juli 2012 - 17:09

Tilburgse Taskforce arresteert heler die gestolen fietsen in Hongarije verkoopt

Tilburg

De Taskforce Tilburg Veilig heeft een 30-jarige in Tilburg verblijvende Hongaar aangehouden ter zake heling van gestolen fietsen.

De man bood in Hongarije via een website Nederlandse merkfietsen voor relatief lage prijzen te koop aan. Een Nederlands bedrijf met vestigingen in Hongarije attendeerde de politie op deze site. Er zijn in Hongarije acht en in Tilburg twee fietsen aangetroffen die aantoonbaar van diefstal afkomstig zijn.

Agenten van de Taskforce Veilig hebben de afgelopen weken onderzoek gedaan naar de praktijken van een 30-jarige in Tilburg verblijvende man van Hongaarse afkomst. Op de bedoelde Hongaarse website stond namelijk een link naar een woonadres in Tilburg en naar een winkel in Godollo (Hongarije). Op beiden adressen is er vervolgens een onderzoek ingesteld.

Op het adres in Tilburg is een 30-jarige man aangehouden. Hij werd in verzekering gesteld. Ook werden enkele fietsen en fietsonderdelen in beslag genomen welke van diefstal afkomstig waren.

In Hongarije werd onder leiding van de Hongaarse autoriteiten door twee medewerkers van de Taskforce een onderzoek ingesteld in de winkel. Ook hier werden diverse fietsen in beslag genomen welke in Nederland gestolen waren. Deze fietsen werden veiliggesteld voor teruggave aan de rechtmatige eigenaren in Nederland.

Verder bleek dat er al een groot aantal fietsen, afkomstig uit Nederland, waren doorverkocht in de winkel in Hongarije. De meeste fietsen waren gestolen in Tilburg en directe omgeving. Tegen de aangehouden verdachte in Tilburg, welke ook de eigenaar van de winkel in Hongarije bleek te zijn, wordt proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):