donderdag, 14. juni 2012 - 13:27

Uit de hand gelopen ruzie leidt tot misdrijven

Scheemda

De politie heeft met de aanhouding van elf verdachten uit Scheemda en Noordbroek zeker vier misdrijven opgelost. Het gaat voornamelijk om vernieling, mishandeling, bedreiging en zelfs vrijheidsbeneming.

Het onderzoek startte oktober 2011 naar aanleiding van een ruzie op een schoolplein in Scheemda. Hierbij werd een jas ven een jongen beschadigd. Het ruzietje escaleerde en steeds meer personen gingen zich met de kwestie bemoeien. Dat resulteerde uiteindelijk in bedreigingen en zelf een korte ontvoering van een 15-jarige jongen uit Scheemda. Hij werd door een 39-jarige man en een 34-jarige vrouw in een auto getrokken en gedwongen te vertellen wie verantwoordelijk was voor de vernielde jas. Korte tijd later werd hij weer uit de auto gezet. Het 15-jarige slachtoffertje deed aangifte bij de politie.

Het onderzoek door een jeugdagent, een buurtagent en het crimeteam van de basiseenheid Winschoten leidde tot de aanhouding en verhoren van de eerste verdachten. Zij werden uitgebreid verhoord. Ook werden 19 getuigen in het onderzoek gehoord. Hierna kwam het incident al snel in een langdurig lopend onderzoek terecht.

Tijdens de politieverhoren gaven de meeste verdachten aan dat voornamelijk de uit de hand gelopen ruzie en invloed van ‘groepsgedrag’ het motief was voor hun gedrag.Een aantal verdachten waren als eens met politie en/of justitie in aanraking geweest.
Provincie:
Tag(s):