woensdag, 12. september 2012 - 9:57 Update: 08-07-2014 0:46

Van de Kerkhofjes kritisch op Oranje: 'Had zeker 1-6, 1-7 moeten worden'

(ElfVoetbal)"Oranje had moeten winnen met 1-6 of 1-7. Deze 1-4 kan er mee door." Dat vinden Willy en René van de Kerkhof over de overwinning van gisteravond (dinsdag) van het Nederlands elftal in Boedapest tegen Hongarije.

"In de tweede helft liep een ongeïnspireerd, ongeorganiseerd Hongarije rond. Daar had Nederland veel meer van moeten profiteren. 1-4 Kan er mee door. Hongarije is me zo tegengevallen achteraf. Nederland had nu een lekker makkelijk avondje", vertelde René tijdens de column Tikkie Terug, zoals die bij Omroep Brabant voor deze keer ook op woensdagochtend 8.50 uur was te horen.

Tweelingbroer Willy had dezelfde woorden. "Nederland speelde tegen een heel zwak Hongarije. Nederland was toch niet zo heel sterk. De achtste vier zijn geen spelers waar spitsen van wakker liggen. Maar tegen dit Hongarije was het een makkie. Het had wel 1-6 of 1-7 moeten worden."

Wie er anders centraal achterin moeten spelen, wist hij niet direct. "Louis (van Gaal, red.) moet een goede mix zoeken tussen de oude bekenden en de nieuwe lichting. Dat is hem wel toevertrouwd. Maar de vier die er gisteren (dinsdag, red.) stonden, gaven wel erg veel foute ballen. Tegen Hongarije valt dat niet op. Maar straks tegen topploegen wordt dat genadeloos afgestraft."

Jeremain Lens, die op het laatste moment de geblesseerde Arjen Robben verving, ontpopte zich tot man of the match. "Het was voor hem een droomdebuut. Na drie minuten al scoren. Bij PSV zal het straks moeilijk worden om hem geen basisplaats toe te bedelen", meende René van de Kerkhof. "Luciano Narsingh speelde op rechts niet slecht, maar hij komt eigenlijk niet in aanmerking voor een basisplaats in Oranje."

De prestatie werkte volgens Willy motiverend voor PSV, dat zondag afreist naar FC Utrecht. "Lens kan nu een basisplaats afdwingen. En vier spelers van PSV in de basis, dat geeft bij die spelers veel vertrouwen. Oranje was gisteren om te zien een verademing. Ze speelden fanatiek, er werd goed gescoord. Dat is zeker goed voor onze club PSV."
Categorie:
Tag(s):