dinsdag, 9. oktober 2012 - 11:29 Update: 08-07-2014 0:46

Van Persie, De Jong en Vd Vaart stappen uit spelersraad Oranje

(Elf Voetbal) De spelersraad van Oranje moet kleiner. Daarover zijn de internationals van het Nederlands elftal het eens. Maar hoe klein en wie erin moeten plaatsnemen, is nog onduidelijk.

Robin van Persie, Rafael van der Vaart en Nigel de Jong zijn gisteren (maandag) allemaal stuk voor stuk teruggetreden. Daardoor bestaat de raad momenteel enkel uit Wesley Sneijder, die gisteren (maandag) nog even een bliksembezoek bracht aan Hotel ter Duin in Noordwijk waar de selectie verblijft. Vanwege een ingewikkelde bovenbeenspierblessure moest hij zich afmelden.

Als aanvoerder blijft hij net als reservecaptain Dirk Kuyt beschikbaar voor het overlegorgaan tussen de internationals en KNVB. De invulling van de nieuwe raad kwam gisteren (maandag) ter sprake, maar is afhankelijk van het selectiebeleid van Louis van Gaal en nog niet rond. Dat meldt De Telegraaf.

Wel werd de wens vanuit de internationals uitgesproken om de spelersraad in te krimpen. In het verleden bleek het vaak te moeilijk om beslissingen te nemen, omdat regelmatig niet iedereen aanwezig was.
Categorie:
Tag(s):